Saturday 10 November 2007

Βόλτα στο πάρκο


Τo περασμένο Σάββατο πήγαμε βόλτα στο πάρκο του Greenwich (προφ. όπως έχουμε ξαναπεί, Γκρένιτς). Από το Greenwich περνάει ο πρώτος μεσημβρινός, η νοητή γραμμή που χωρίζει τη γη στο ανατολικό και το δυτικό ημισφαίριο, και ορίζει την ώρα 0, γνωστή και ως Greenwich Mean Time (GMT).


Κάποια άλλη στιγμή θα σας πω περισσότερα για το αστεροσκοπείο και τον μεσημβρινό του Greenwich. Σήμερα απλά θα σας παραπέμψω στις φθινοπωρινές εικόνες του πάρκου, που έχω ανεβάσει στο Flickr. Έχει και σκιουράκια, μιας που μας τα ζητήσατε (κι εμείς δεν χαλάμε χατήρια).΄


Οποιαδήποτε ομοιότητα με αναρτήσεις άλλων ιστολογίων είναι τυχαία και συμπτωματική ;-)

21 comments:

Anonymous said...

Φρέσκο, φρέσκο το πέτυχα και αυτό το post!

Πόσο θα ήθελα να ήμουν εκεί τώρα! Υπέροχες οι φωτό, θα μπω οποσδήποτε και στο flickr!

Μου θυμίζουν τα αγγλικά παραμύθια που διάβαζα μικρή... Και όταν θα γυρίσει ο άνεμος, θα φύγει και η Μαίρη Πόππινς από το δρόμο με τις κερασιές (...)!

Φεύγω από το γραφείο με όμορφες εικόνες!

καληνύχτα!

Σοφία said...

Καληνύχτα Penny! Πολλά φιλιά xxx

snikolas said...

πω πω… τα σκιουράκια είναι καταπληκτικά ζώα. Έχουν πολύ γέλιο.

Laplace said...

Σοφάκι,τα σκιουράκι καθονται να τα ταίσεις ή τρεχουν φοβισμένα?


τι απορίες εχω πρωι πρωι ε? :P

KitsosMitsos said...

Όμορφο το Greenwich, όντως. Από εκείνο το λόφο φαίνεται και το Κάναρι Γουόρφ. Το Cutty Sark το φτιάξανε μετά την πυρκαγιά;

Πίκος Απίκος said...

Αθάνατα βρετανικά πάρκα δεν θα τα βαρεθώ ποτέ. Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου Σοφία, ξεκίνησε ωραία η μέρα μου!

Καλημέρα!

Γκρινιάρης said...

Καλημέρα!

Το προηγούμενο Σάββατο; Κι εγώ τότε ήταν να πάω, αλλά πήγα την Κυριακή τελικά! Κοίτα να δεις. Αλλιώς θα σε καταλάβαινα, η μανιακή με τη φωτογραφική...

Δεν είχα ξαναπάει και μου άρεσε πάρα πολύ. Το γύρισα λίγο, και στην αγορά, και στο αστεροσκοπείο, και στο πάρκο. Θα κάνω αναλυτικό post κάποια στιγμή.

Οι φωτογραφίες πολύ όμοφες. Ειδικά η δεύτερη, έχω τραβήξει μια παρόμοια, αλλά από την κάτω πλευρά της ανηφόρας. Είναι ο δρόμος προς το αστεροσκοπείο στο πάρκο ή κάνω λάθος; Πάντω μοιάζει.

Roadartist said...

αχ Σοφία τι τέλεια! Μένεις κοντά σε αυτό το πάρκο?.... Δεν έχω παει στο Λονδίνο.. χάνω ε?
Όσο για το σκιουράκι.. όλα τα λεφτά!! Είχα δει ένα στο Μέτσοβο.. :)

Σοφία said...

@ Snikolas: Ειδικά έτσι που τρέχουν και σκαρφαλώνουν παντού!

@ Laplace78: Αν έχεις φαγητό που τους αρέσει (π.χ. φυστίκια) έρχονται πολύ κοντά. Αν κρατήσεις το χέρι σου στο ύψος της μέσης και δεν το απλώσεις, θα σκαρφαλώσουν στο πόδι σου για να φτάσουν μέχρι το φυστίκι. Αν δεν έχεις φαγητό να τους δώσεις, δεν πλησιάζουν πολύ κοντά.

@ Kitsosmitsos: Έχω βάλει και την σχετική φωτογραφία στο Flickr ;-)
Στο Cutty Sark δεν πήγαμε αλλά το έφτιαχναν και από πριν την πυρκαγιά, και νομίζω ότι το φτιάχνουν ακόμα.

@ Πίκος Απίκος: Ευχαριστώ και καλημέρα!

@ Γκρινιάρης: Εσύ πήγες τη μέρα που είχε λιακάδα αν θυμάμαι καλά. Εμείς πήγαμε με συννεφιά. Άντε να δούμε και φωτεινές φωτογραφίες!!

Στη δεύτερη φωτογραφία είναι ο δρόμος που λέγεται The Avenue, που πάει από την κεντρική είσοδο του πάρκου έως πίσω από το αστεροσκοπείο. Νομίζω τον ίδιο λέμε. Δεν έχει άλλο ανηφορικό μεγάλο δρόμο.

@ Roadartist: Μένω αρκετά κοντά, κανένα μισάωρο με συγκοινωνία. Είναι πολύ ωραίο πάρκο, όπως και όλα τα πάρκα του Λονδίνου. Εδώ έχει πάρα πολλά σκιουράκια, όχι μόνο στα πάρκα, αλλά και στους κήπους των σπιτιών καμιά φορά. Επίσης στους κήπους έχει και αλεπούδες :-)

Crazy Tourists said...

Καλημέρα!Αυτή όντως είναι καλύτερη από τα λουκάνικα!Γι'αυτό μ'αρέσει η Βόρεια Ευρώπη..Αυτή η βροχή από τα κίτρινα φύλλα είναι άλλο πραγμα...
CrazyTourist1

G.T. said...

Mou ipen8ymizeis oti prepei na episkeftw ta merh sou!

Crazy Tourists said...

Αχ!! Ένα ζουζουνοσκιουράκι!!
Τι όμορφα!
Φιλιά!

CrazyTourist2

Σοφία said...

@ Crazytourist1: Χεχε το ήξερα ότι θα σου αρέσει!

@ GT: Να έρθεις φθινόπωρο αν μπορέσεις να το κανονίσεις. Είναι τέλεια εποχή για να δεις την Αγγλία.

@ Crazytourist2: Δες και το Flickr, έχει κι άλλα σκιουράκια ;-)

Anonymous said...

πάρκα με σκιουράκια στην πόλη! Θα τρελαθώ! εδώ δεν τα βλέπεις ούτε στα χωριά.......μάλλον θα τα βάζουν με τις αλεπούδες οι Άγγλοι και θα αφήνουν τα υπόλοιπα ζωάκια στην ησυχία τους :P

Σοφία said...

Στη Βρετανία έχει πολλά σκιουράκια (γκρι και κόκκινα) που ζουν στα δάση και στα πάρκα και προστατεύονται από υπηρεσίες του κράτους και διάφορα σωματεία. Μάλιστα πολλοί βάζουν στους κήπους τους ξηρούς καρπούς σε ειδικά δοχεία για τους σκίουρους που δεν βρίσκουν να φάνε. Δες εδώ προς το τέλος της σελίδας σχετικές φωτογραφίες. Επίσης πάνε στα πάρκα και τους ταΐζουν, όπως ταΐζουμε εμείς τα περιστέρια στο Σύνταγμα.

Οι αλεπούδες (εκτός από εκείνες που τις κυνηγάνε στο fox hunting) ζουν μέσα στις πόλεις και τρέφονται με σκουπίδια. Έχουμε και εμείς μία που περνάει από τον κήπο μας τα βράδυα. Ούτε κι αυτές φοβούνται τους ανθρώπους. Βέβαια δεν έρχονται πολύ κοντά, αλλά στα 3 μέτρα κάθονται άνετα και σε κοιτάνε.

DaNaH said...

Λατρεύω τα σκιουράκια, έχουν πολύ πλάκα! Έβγαλες τον Chip, o Dale δεν ήταν εκεί κοντά; Φαίνεται παίδευε τον Ντόναλντ πάλι! ;-)

Φαίδρα said...

Να πώ μόνο ένα πράγμα.. τα σκιουράκια δεν είναι τίποτε άλλο παρά αρουραίοι με ουρά!

Ουφ!


(Φαίδρα η σκιουριασμένη)

Anonymous said...

αυτό ήταν!....η χαριστική βολή! όχι μόνο γκρίζα αλλά και κόκκινα σκιουράκια! μ΄έστειλες τώρα, πάνω που σκεφτόμουν να επενδύσω και τους τελευταίους μου οβολούς σε μια ψηφιακή SLR.....άσε καλύτερα για τα θέματα που βλέπω μια χαρά την κάνουν τη δουλειά τους κι αυτές που έχω

Σοφία said...

@ Δανάη: Ο Dale είναι στο Flickr ;-)

@ Φαίδραααααααααααααα (πού χάθηκες εσύ; ματς μουτς): ναι, αλλά είναι cute αρουραίοι με ουρά ;-)

@ Ηλιογράφος: Δεν χρειάζεσαι SLR για τα σκιουράκια - μόνο ένα 6x zoom και μερικά φυστίκια!

Letta said...

Σοφία γειά σου
με λένε Νικολέττα και πρόκειται να έρθω στο Λονδίνο για 2 χρόνια. Ψάχνω για σπίτι και έχω απογοητευθεί από τις τιμές. Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις αν ξέρεις κάποιον μεσίτη που να έχει σπίτια καλά και σε λογικές τιμές ή οτιδήποτε άλλο?
Ευχαριστώ

Σοφία said...

Νικολέττα καλησπέρα και καλώς ήρθες στις Κόκκινες Νύχτες :-)

Δεν είναι θέμα μεσίτη - τα νοίκια στο Λονδίνο είναι πάρα πολύ ακριβά. Η μόνη λύση είναι να κοιτάξεις για μικρότερο σπίτι σε πιο φτηνή περιοχή (πιο μακριά από το κέντρο) ή να συγκατοικήσεις. Εδώ όλοι συγκατοικούν. Είναι πολύ σπάνιο να βρεις άνθρωπο που μένει μόνος του και τότε μόνο σε μικρή γκαρσονιέρα (bedsit).

Αν θες να μου δώσεις πιο πολλές πληροφορίες για τις περιοχές που ενδιαφέρεσαι, ίσως μπορέσω να σε βοηθήσω περισσότερο.