Την Κυριακή το βράδυ με έπιασε μια τρέλα να φτιάξω όχι κουλουράκια ακριβώς, αλλά μπισκοτάκια. Αυτό είναι από μόνο του αξιοσημείωτο γεγονός γιατί την τελευταία φορά που ασχολήθηκα με την ζαχαροπλαστική ήταν πριν από 1 χρόνο, 11 μήνες και 9 μέρες (η ημερομηνία ήταν σημαδιακή). Το ακόμα πιο αξιοσημείωτο είναι ότι έγιναν πάρα πάρα πολύ ωραία, χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη τέχνη στην ετοιμασία. Για όσους ενδιαφέρονται, η συνταγή έχει ως εξής:
Υλικά:
1 πακέτο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή Βιτάμ
1 κουβερτούρα ή Σοκολάτα Υγείας ή σταγόνες σοκολάτας
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γραμμάρια)
2 μεγάλα αυγά
1 κούπα ζάχαρη
και προαιρετικά: μερικά κερασάκια γλασέ και κομματάκια σοκολάτας γάλακτος (π.χ. chocolate buttons της Cadbury's)
Διαδικασία:
Λιώνετε το βούτυρο.
Μέσα στο μίξερ ανακατεύετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και το αλεύρι. Αν το μείγμα βγει πολύ ξερό, μπορείτε να ρίξετε λίγο χυμό πορτοκάλι. Αν βγει πολύ νερουλό, προσθέστε λίγο αλεύρι.
Στο τέλος προσθέτετε την κουβερτούρα ξυσμένη με μαχαίρι ή σε ξύστη, ή ρίχνετε μερικές σταγόνες σοκολάτας.
Πλάθετε τα μπισκότα, είτε πολύ λεπτά (κλασικά), είτε χοντρούτσικα (σαν τα αμερικανικού τύπου cookies). Αν τα φτιάξετε σαν cookies, μπορείτε στη ζύμη να προσθέσετε κομματάκια σοκολάτας και τα κερασάκια κομμένα στα τέσσερα.
Τα βάζετε σε ταψί με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, αλλά προσέξτε τα μετά από 10-12 λεπτά γιατί ίσως θέλουν λιγότερο χρόνο στο φούρνο σας. Όσο πιο πολύ τα ψήσετε τόσο πιο σκληρό βγαίνει το μπισκότο. Αν τα θέλετε σαν cookies, πρέπει να προσέξετε να μην σας αρπάξουν.
Αφού τα βγάλετε από το φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν και μετά τα βάζετε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για να διατηρηθούν φρέσκα.
Πριν και μετά το ψήσιμο:
Εδώ βλέπετε και τα δύο είδη - κλασικά μπισκότα και cookies. Δεν είναι πολύ σοκολατένια γιατί έχω βάλει ελάχιστη κουβερτούρα.
Αυτά είναι τα cookies με κεράσι και σοκολάτα, τα οποία έγιναν θεϊκά! Και τα απλά έγιναν ωραία (ειδικά βουτηγμένα στον καπουτσίνο μου ήταν το κάτι άλλο μμμμμ) αλλά τα cookies είναι άλλη αξία.
Αυτό είναι το τάπερ που πήρα στην δουλειά για να τα τσακίσουμε όλοι μαζί (όπερ και εγένετο).
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
28 comments:
Τη μία ψωμιά (έστω κι από λάθος ανάγνωση) την άλλη μπισκότα... Ευτυχώς τώρα είμαι χορτασμένος και δεν με βασάνισε το post σου. Thanks για τη συνταγή!
αλίμονο αν δε εγένετο.......έχουν φάει ποτέ τους φρέσκο σπιτικό φαί για να πούν όχι....
....τονίζω το σπιτικό(όχι σπιτικό αλλα super market)...lol;)
άντε με το καλό και στους κουραμπιέδες και τα μαλεμακάρονα:)
τι ομορφα μπισκοτακια ειναι αυτα!
Ε δεν το πιστεύω!! Χθες το βράδυ έλεγα στο έτερον ήμισυ να δοκιμάσω όταν βρω χρόνο να κάνω μια συνταγή με κουλουράκια/μπισκοτάκια που είδα σε ένα άλλο blog και τραγουδούσαμε "πλάθω κουλουράκια, με τα δυο χεράκιααα" χεχεχε! Ωραία φαίνονται και τα δικά σου όμως! Με την πρώτη ευκαιρία θα τα κάνω και θα σου πω εντυπώσεις!! ;-)
Με έπεισες, θα τα δοκιμάσω!
@ Γκρινιάρης: Έτσι που πάμε, δεν θα μπαίνει κανείς πεινασμένος εδώ μέσα ;-)
@ Electronic396: Χαχαχα δεν έχεις κι άδικο. Αν και μια συνάδελφος φέρνει αρκετά συχνά πολύ ωραία κέικ και γλυκά που φτιάχνει σπίτι - αλλά σπιτικά κουλουράκια πρώτη φορά τρώγανε.
@ Maria Λεμονάτη: Ευχαριστώ και καλώς ήρθες στις Κόκκινες Νύχτες!
@ Δανάη: Μήπως είμαστε στο ίδιο μήκος κύμματος; Χιχιχι! Αν δοκιμάσεις τις συνταγές, περιμένουμε αναλυτικό φωτογραφικό ρεπορτάζ, έτσι;
@ Seaina: Η ζαχαροπλαστική είναι καλό αγχωλυτικό ;-)
Πολύ καλό!
Μόνο εκεί στο τέλος με το ταπεράκι μου το χάλασες!
Περίμενα να δω κάποια υπέροχη χριστουγεννιάτικη πιατέλα ή έστω μία υπέροχη πορσελάνινη αγγλική μπισκοτιέρα!
;D
Πάντως ευτυχώς που υπάρχεις και συ και μας βάζεις αρκετά θα έλεγα στο κλίμα των ημερών.
Εδω χιλιάδες ελληνικά Blogs και ένας μας δεν έχει αξιωθεί να πάει σε ένα mall, σε μια Ερμου και να αποτυπώσει το ήδη γιορτινό κλίμα των ημερών.
Μόλις επανόρθωσες για την παράλειψή σου να μας κεράσεις γλυκά, τρία posts πιο κάτω... :Ρ
Α μπραβο ρε σοφια ξερεις ποσο καιρο εψαχνα αυθεντικη συνταγη για αγγλικα κουκις; εδω δεν υπαρχουν πουθενα τοσο νοστιμα! βεβαια εδω σεν εχουμε και τα chocolate buttons αλλα θα τα κανω με m & m's!!!
τα σάλια μου...
ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΤΗΔΕΣ!!!!!!!
Θελω κ εγω :(
Πριν σχολιασω τα μπισκότα,σημειώνω ότι το ποστ για τα χρισοτυγεννιάτικα ψώνια το διάβασα μέχρι εκεί που έχεις βάλει φωτό με το ημερολόγιο του Ντεπ.Μετά όλα έσβησαν...
Τα μπισκοτάκια τέλεια,εμένα μου αρεσε και το τάπερ,σπιτικα μπισκοτάκια είναι,τι τη θέλετε την πιατέλα;Άσε που στο τάπερ μένουν τραγανά... ;@)
Και cookies τώρα; Κορίτσι για σπίτι δηλαδή!Αν ταξιδευες και λιγότερο..:P
Ελπίζω να είναι τόσο νοστιμα όσο φαίνονται.
Ωραία μοιάζουν αυτά, αλλά και τα McVities δεν πάνε πίσω. Και τα soft kings δεν πάνε πίσω όμως
Λαχταριστά τα μπισκοτάκια για εναν που σκέφτεται να κανει δίαιτα
( κάποτε )
Θα μυρίζουν τέλεια φαντάζομαι :)
καλησπερα..τα πρωτα μου κουλουρακια που ειχα κανει ηταν στα 10μου...φυσικα απετυχα ειχα βγει τοσο σκληρα που μπορουσες να το παρεις στο γηπεδο για νατα πεταξεις στους αντιπαλους...τωρα φυσικα μαγειρευω καλα και 3 κουζινες ελληνικη,ισπανικη,γαλλικη...αντε και επιθυμησα τα κουλουρια της μητερα μου...besitos..
@ Philos: Τσκ τσκ τσκ! Τα μπισκότα δεν τα βάζουμε σε πιατέλα, τα βάζουμε σε biscuit tin που κλείνει αεροστεγώς, ώστε να διατηρούνται φρέσκα. Aν όμως δεν βρίσκεις το καπάκι από το biscuit tin, τα βάζεις σε τάπερ και ξεμπερδεύεις ;-)
@ The Sailor: Δεν τολμούσα να μην επανορθώσω!
@ Lifewhispers: Ή και με απλά κομματάκια σοκολάτας. Ας πούμε μπορείς να πάρεις αυτές τις μικρούλες ΙΟΝ ή Lacta, να τις κόψεις στα δύο ή στα τρία και να τις πλάσεις μέσα στη ζύμη μαζί με τα κεράσια.
@ Laplace78: Είναι τόσο εύκολα να τα φτιάξεις, που δεν τίθεται θέμα ζήλειας.
@ Moukelis: Σε καταλαβαίνω. Έχασες τη γη κάτω από τα πόδια σου!
Και για το τάπερ, συμφωνούμε απολύτως :-)
@ Λάκων: Ήταν πεντανόστιμα! Όσο για το σχόλιο περί ταξιδίων, το αγνοώ επιδεικτικά :-p
@ Bidibis: Μμμμμ chocolate digestives! Now you're talking.
Καλώς ήρθες στις Κόκκινες Νύχτες.
@ Tzonakos: Δεν μυρίζουν πολύ, γιατί δεν έβαλα βανίλια, και από σοκολάτα λίγη. Αλλά έχουν υπέροχη γεύση :-)
@ Damian: Εγώ τα πρώτα μου κουλουράκια τα έφτιαξα πριν 3 χρόνια. Έχω μέλλον μπροστά μου...
Καλημέρα σοφάκι! Περιμένω τη στιγμή που το ίντερνετ και η τηλεόραση θα εξελιχθεί ακόμα περισσότερο και θα κατορθώνουμε ότι βλέπουμε να μπορούμε να το μυρίζουμε αλλά και να το γευόμαστε!
Θα περιμένουμε αρκετά όμως από ότι φαίνεται. Μέχρι τότε θα αρκούμαστε στις φωτογραφίες ;)
σωστό,θα δοκιμάσω Κυριακή..
να σου στείλω ένα? :P
φανταστικά κουλουράκια!
για πόσες θερμίδες μιλάμε το καθένα;;;
Υπάρχουν μικρά και μεγάλα αυγά;
:-)
μμμμ, φαίνονται λαχταριστά, και είναι ότι πρέπει για καφέ, κρύο , και χριστουγιεννιάτικο δένδρο
με την ζαχαροπλαστική δεν τα πάω καλα αλλά φαίνονται εύκολα
έχει κρύο εκεί? εδώ αρχίζει και τσιμπάει ήδη
φιλιά
euge!!
τσεκαρε αυτό, θα σου αρεσει ;)
http://ilovemilkandcookies.blogspot.com/
καλησπέρα :)
Κερνάω κόφι, βάζεις εσύ τα μπισκοτάκια;;;
Καλησπέρα!!
@ Prophet81: Οι μυρωδιές δεν αργούν, αλλά η γεύση μας δυσκολεύει. Άλλωστε τι να την κάνεις τη γεύση αν δεν μπορείς να το φας; Χειρότερα θα είναι ;-)
@ Laplace78: Δεν στέλνεις ένα πακετάκι καλύτερα; Ένα μόνο τι αξία έχει;
@ Kat: Φαντάζομαι 100-150 περίπου. Που σημαίνει ότι ένα-δυο με τον καφέ μπορείς να τα φας άφοβα :-)
@ Dreamon: Και μεσαία υπάρχουν.
@ Ammos: Kοίτα, αν σκεφτείς ότι εγώ ασχολούμαι με την ζαχαροπλαστική μια φορά το χρόνο και αν, καταλαβαίνεις το επίπεδο εξειδίκευσης που χρειάζεται για τα κουλουράκια ;-) Είναι πραγματικά πολύ εύκολη συνταγή.
Αυτές τις μέρες δεν έχει κρύο. 10-15 βαθμούς, που είναι πάρα πολύ καλά για την εποχή (μην σου πω και για καλοκαίρι).
@ Blue: Να΄σαι καλά :-)
@ BrightbitebyAlex: Άψογο!
@ Tulipa Nera: Αρκεί να είναι καπουτσίνο ;-)
Καλημέρα και καλό μήνα!!Ζήλεψε και η τρελοτουρίστρια μου και είπε να φτιάξει κι αυτή μπισκοτάκια αυτό το ΣΚ!Γιαμ γιαμ!!
CrazyTourist1
Μιαμ μιαμ! Ελπίζω να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα στο ιστολόγιό σας :-)
Εγώ ετοιμάζομαι για κεϊκάκια σήμερα. Δηλαδή μόλις σταματήσει να βρέχει καταρρακτωδώς ώστε να μπορέσω να πάω στα μαγαζιά για τα υλικά που μου λείπουν. Αν δεν σταματήσει, θα φάμε σκέτα κεράσια γλασέ.
Post a Comment